Просмотр 1 сообщения - с 1 по 1 (всего 1)
  • Автор
    luciennepoor
    Участник

İnternetdə nə qədər yalan məlumat varsa, hamısını görmüşəm. Kimi deyir “bir gecədə milyonçu oldum”, kimi deyir “100% qazanc vədi”. Bu cür şeylərə həmişə şübhə ilə yanaşmışam. Həyatımda heç nə havadan gəlmir, hər şeyin bir əməyi, bir qaydası var. Ona görə də nə vaxtsa onlayn platformalarla bağlı bir təklif görsəm, ilk düşündüyüm “bu fake, ya real?” olur.

Ötən ilin qışında dostum Elnur mənə zəng vurub dedi: “Qağa, bir platforma var, deyirlər orada pul qazanmaq olar. Sən nə deyirsən?” Mən dedim: “Adını eşitmişəm, amma inanma o şeylərə.” Elnur israrla dedi: “Yox, mən araşdırdım, real görünür. Gəl birlikdə baxaq.” Həftəsonu evimizdə görüşdük. Elnur gəldi, telefonunu çıxartdı, mənə göstərməyə başladı. Mən də öz telefonumu götürüb axtarışa “mostbet fake or real” yazdım.

Axtarış nəticələri çox maraqlı idi. Kimsə yazırdı “real, mən qazandım”, kimsə yazırdı “fake, uduzdum”. Mən də Elnura dedim: “Görürsən? Hər kəsin təcrübəsi fərqlidi.” Elnur dedi: “Onda özümüz sınamalıyıq. Kiçik başlayaq, görək nə olur.” Mən razılaşdım. Düşündüm ki, əgər fake-dısa, 10 manat itirərəm, heç nə olmaz. Əgər real-dısa, öyrənərəm.

Hərəmiz 10 manat yüklədik. Elnur dərhal böyük məbləğlər qoymağa başladı. Mən isə kiçik məbləğlərlə, yavaş-yavaş. İlk 20 dəqiqədə Elnurun 10 manatı bitdi. Mənim 10 manatım isə 15 oldu. Elnur dedi: “Görürsən? Fake, uduzduq.” Mən dedim: “Sən uduzdun, mən hələ uduzmamışam.” O təəccübləndi. Mən izah etdim: “Sən böyük məbləğlər qoydun, mən kiçik. Sən tələsdin, mən yavaş getdim. Bəlkə də məsələ platformada deyil, yanaşmamızdadır.”

Elnur dedi: “Bəs davam et, görək nə olacaq.” Mən oynamağa davam etdim. Bir saat ərzində 15 manatı 40-a çatdırdım. Dərhal 20 manatı çıxartdım. Qalan 20 ilə oynamağa davam etdim. Günün sonunda ümumi qazancım 60 manat oldu. Elnur baxıb dedi: “Deməli, fake deyilmiş.” Mən dedim: “Fake də deyil, real da. Sadəcə qaydaları var. Kim qaydalara əməl edir, o qazanır. Kim tələsir, hərislik edir, o uduzur.”

Həmin gündən sonra bu məsələni dərindən araşdırmağa başladım. Mənim üçün artıq sual “fake or real” deyil, “necə oynamaq lazım” idi. Forumları oxudum, videolara baxdım, təcrübəli oyunçuların məsləhətlərini öyrəndim. Hər kəsin dediyi eyni şey idi: qayda qoy, həddini bil, tələsmə. Bu sadə qaydalara əməl edənlər qazanırdı, əməl etməyənlər uduzurdu.

Bir ay ərzində öz təcrübəmi topladım. Hər həftə 20-30 manat ayırıb oynadım. Qaydalara əməl etdim: qazancımın yarısını dərhal çıxartdım, uduzanda dayandım, hərislik etmədim. Bir ayın sonunda ümumi qazancım 400 manat oldu. Bu, mənim üçün kifayət qədər real bir nəticə idi. Elnur da məni təbrik etdi, dedi: “Sən haqlı imişsən. Məsələ yanaşmadadır.”

Sonra Elnur da mənim üsulumla oynamağa başladı. İlk həftə 20 manat qoyub 50 qazandı, çox sevindi. Dedi: “Deməli, bu işin sirri qaydalardadır.” Mən dedim: “Bəli. Platforma realdır, amma hər kəs üçün eyni deyil. Kim ağıllı oynayır, o qazanır. Kim duyğularına qapılır, o uduzur.”

Bu təcrübə mənə bir daha sübut etdi ki, həyatda hər şey insanın özündən asılıdır. Eyni platforma, eyni oyunlar, eyni şərtlər. Amma nəticələr fərqli. Səbəb? İnsanların yanaşması. Kim tələsir, uduzur. Kim səbr edir, qazanır. Kim hərislik edir, uduzur. Kim özünü idarə edir, qazanır.

Bu gün mənə kim soruşsa ki, “mostbet fake or real?”, mən deyirəm: “Real. Amma bu sualı sorma. Əsas sual budur: sən özünü idarə edə bilirsənmi? Əgər cavabın ‘bəli’disə, qazanarsan. Əgər ‘yox’dusa, heç başlama.” Çünki mən öz gözümlə gördüm. Eyni anda iki dost eyni platformada oynadı. Biri uduzdu, biri qazandı. Fərq platformada deyildi, fərq onların beynində idi.

İndi hərdən Elnurla yığışıb oynayırıq. Hərəmiz öz qaydalarımızla. Bəzən o udur, bəzən mən. Amma hər uduzanda səbəbini bilirik. Çünki qaydalarımız aydındır. Və hər dəfə “mostbet fake or real” yazıb axtarış edənləri görəndə gülümsəyirəm. Çünki bilirəm ki, həqiqət axtarışı kənarda deyil, insanın öz içindədir. Platforma realdır, qaydalar realdır, uduş da realdır. Amma ən real şey insanın öz intizamıdır. O olmasa, heç nə real deyil.

Просмотр 1 сообщения - с 1 по 1 (всего 1)
  • Для ответа в этой теме необходимо авторизоваться.